Två män som analyserar data på en dator med dubbla bildskärmar i ett ljust kontor.

El-Watch Neuron sensorer – Känn din maskinpark som du känner din egen kropp

Neuronsensorer är en revolutionerande del av Neuron System, en komplett lösning för industriell IoT-övervakning. Med innovativ teknik gör vi industriell övervakning och prediktivt underhåll mer tillgängligt än någonsin.

Skulle det inte vara bra om vi kunde känna avvikelser i industriella system precis som vi känner värk i våra egna kroppar? Tänk om vi kunde behandla försvagade delar av produktionen innan de orsakar verklig skada. Det är vad neuronsensorer handlar om.

Till skillnad från “vanliga” övervakningssystem är neuronövervakning inget som skapar tvång för anpassningar av processen. Istället integreras det snabbt utan kostsamma och oflexibla kabeldragningar. Neuron känner av hur maskiner mår och larmar så att underhåll kan utföras innan allvarliga problem uppstår.

Neuronsystemet är mer än bara ett övervakningssystem. Den anpassar sig till dina rutiner och förbättrar produktionen genom att använda trådlösa sensorer, IoT-övervakning och prediktivt underhåll.

Vi kan ännu inte uppgradera det mänskliga nervsystemet, men industriella supersinnen är redan här. Neuron optimerar industriell verksamhet och ger företag fördelen att ligga steget före.

Neuronsystemets huvudkomponenter

Neuron är tänkt att bli en naturlig del av all industriell verksamhet. Neuron förbättrar och optimerar produktionen utan driftsstopp, även vid installation, justering eller uppskalering. För att uppnå detta har består systemet av fyra huvudkomponenter. Neuron Sensorer, Neuron Gateway, Neuron Moln, Neuron App

Neuron sensorer

De trådlösa neuronsensorerna är hjärtat i Neuronsystemen. Den robusta designen är gjord för att tåla hårda industriella förhållanden och sensorerna drivs av interna batterier som förväntas hålla cirka tio år. 

  • Digitizer – digitaliserar tredjepartsinstrument via analog utsignal
  • Vibration/Temperatursensor – Fästes enkelt med sensorns magnet
  • Amperesensor – Fästes runt pluspolen på en pump, kompressor etc
  • Temperatursensor PT100 

Och många fler typer av sensorer. Se produktträd för komplett utbud av Neuron sensorer. 

Neuron Gateway

Neuron-sensorerna kommunicerar lokalt med Neuron Gateway. Denna enhet är länken mellan sensorerna och molnet. Genom att strikt kontrollera dataflödet i båda riktningarna, samt buffra och förbearbeta data, är Gatewayen nyckeln till att Neuron-systemet är så enkelt och användarvänligt.

Svart rektangulär industriell cellulär gateway-enhet med synliga portar och etiketter på en ljus bakgrund.
Två män som analyserar data på en dator med dubbla bildskärmar i ett ljust kontor.
Neuronmolnet


Neuronmolnet är som människans långtidsminne. Det är här all data från Neuronsensorerna lagras. Datalagringen är lokaliserad på servrar hos Google i Europa vilket symboliseras med datasäkerhet i den absoluta världstoppen jämfört med att lagra data på lokala servrar. 

Neuronappen


Neuron-appen är ditt installationsverktyg, administrationsplats, kontrollpanel och analysverktyg. När ditt neuronsensornätverk är igång är detta det enda verktyget du behöver för att hålla reda på dina tillgångars skick, förbrukning och prestanda. Analysera med enkla klick och visualisera mätdata i diagram, sätt egna larmpunkter som notifierar via sms eller e-post vid utlöst larm. Det är även här man enkelt genererar API-nycklar för utvalda sensorer.

Skapa användare i Neuronappen här: https://neuronsensors.app/

En komplex industriell installation med olika märkta rör och mätare, som visar temperatur- och tryckinformation på ett datorgränssnitt.
Presentation El-Watch Neuron från Underhållsmässan 2024 i Göteborg


I mars 2024 hade vi fantastiska dagar på Underhållsmässan i Göteborg. Instresset för IoT-övervakning har verkligen tagit fart. Kompauto är väldigt glada över att vi representerar den tillverkare som ligger i den absoluta framkanten för användandet av IoT i instrustriella processer. Se denna film för en presentation av de olika sensorerna, gränssnittet i webbappen etc.  

PRODUKTER

Hitta den perfekta sensorlösningen

Vi erbjuder över 50 olika sensortyper. Utforska möjligheterna i produktträdet och samla ihop artiklarna i en offertförfrågan eller klicka på vår produktbroschyr för Neuron IoT-sensorer och digitizers. Se även hela vårt sortiment av instrument för flöde, nivå, tryck, analys som kan kombineras med Neuron digitizers för att visualisera datan i molnet utan kostsamma installtioner eller programmering.

Offertkorg
sv_SE
Rulla till toppen