PRESSRELEASE 2024-03-10

 El-Watch och svenska Kompauto blir partners – med målsättningen att tillsammans erbjuda innovativ teknologi till den skandinaviska marknaden

 

På underhållsmässan “Underhåll” i Göteborg den 12-15 mars går norska El-Watch och svenska Kompauto för första gången ihop för att erbjuda trådlösa IoT-sensorer till de 10 000 besökare som väntas på mässan. Det finns höga förväntningar på både mässan och samarbetet. Båda parter är tydliga med att tiden är mer än redo för branschen att utnyttja de betydande möjligheter som datadrivna beslut relaterade till övervakning och underhåll ger.

“Plug & Play”

Kompauto Nordic är ett väletablerat företag inom att leverera högkvalitativa mätinstrument till den skandinaviska processindustrin. De är specialiserade på att tillhandahålla lösningar för flöde, tryck och nivåmätning av tryckluft, gas och vätskor, vilket säkerställer att kunderna har den data de behöver för att optimera sin verksamhet. Dessutom erbjuder Kompauto kompletta paket för effektivisering för tryckluftssystem, vilket hjälper kunderna att minska kostnader och energiförbrukning.

  • Vi är glada över att tillkännage tillägget av den revolutionerande neuronsensorserien från El-Watch till vår produktportfölj, säger affärsutvecklare Jonas Lindgren på Kompauto.
  • Dessa innovativa sensorer använder banbrytande kommunikationsteknik för att leverera snabb och enkel installation av trådlös kommunikation av processdata i krävande industriella miljöer.

Kompauto erbjuder nu både sin expertis inom mätning av processapplikationer tillsammans med Neuron “Plug & Play” trådlösa dataöverföringslösning. Det kommer att hjälpa kunder att både välja rätt mätmetod samtidigt som mätdatan enkelt vidaresänds trådlöst, och betydligt mer kostnadseffektivt än via traditionella (PLC) överföringslösningar, både till molnet och in i kundernas SCADA/övervakningssystem.

Neuronsensorer – en perfekt matchning för Kompauto

Kompauto hävdar att Neuron-sensorer kommer att vara idealiska för deras befintliga kundbas.

  • Neurons mångsidighet och prestanda tillgodoser olika applikationer i våra kunders processer, perfekt anpassad till behoven hos vår befintliga kundbas. Systemet integreras också sömlöst med vårt befintliga produktsortiment och erbjuder en omfattande uppsättning lösningar för alla mätbehov, säger Lindgren och fortsätter:
  • Vi har stora förväntningar på det här samarbetet. Vi förväntar oss en betydande tillväxt i både försäljningen av vårt befintliga produktsortiment eftersom kunderna utnyttjar de förbättrade funktionerna som erbjuds av Neuron-sensorer, och fristående försäljning av Neuron-sensorer själva på grund av deras innovativa teknologi och attraktiva värdeerbjudande.
Onboarding

Hösten 2023 kontaktades Tom Eskil Grande från El-Watch av det svenska företaget. Kompauto hade blivit rekommenderad El-Watchs lösningar av en av deras kunder som ville använda detta trådlösa sensorsystem. Efter en presentation av Neuron-lösningen var det svenska teamet fullt ombord och det visade sig snabbt att ett partnerskap var rätt väg framåt.

  • För Kompauto finns det en trevlig uppsida som partner at kunna erbjuda Neuron-sensorer för at digitalisera sina befintliga produkter och at erbjuda Neuron som en fristående lösning som ger mervärde för kunder i behov av IoT-sensorer, säger Grande.
  • Kemin mellan våra företag fanns där från första sekund, och det stod snabbt klart för mig at de två företagen delade samma syn på vägen framåt. Vi har lärt känna et fantastiskt team med stark expertis. Kompauto täcker stora delar av den svenska marknaden med sitt huvudkontor i mellansverige, har kontor i Norge och arbetar även i Danmark via sitt kontor i Skåne. Det här stämmer mycket väl överens med vårt geografiska fokus, säger Tom Eskil Grande.

Jonas Lindgren tvivlar inte på att Kompautos slutkunder kommer att dra stor nytta av detta samarbete.

  • Neuronsensorer kommer at hjälpa kunder at optimera processeffektiviteten genom betydligt minskade kostnader och förbätrad presentation av mätdata. De kommer at få nya och värdefulla insikter för at fata datadrivna beslut, säger Lindgren som vill rivstarta den nya produkten i sin verktygslåda.
Förstoringsglas med blått handtag och röd kant på randig bakgrund.

Neuron mA digitizer med 10 års internt batteri – omvandlar analog mA signal från alla typer instrument.   

Svart plastlock med triangulär topp och märkt "vibration" med bluetooth-symbol, tillverkad i norge.

Neuron magnetisk vibrations- & temperatursensor med 10 års internt batteri – fästes enkelt på motorer, pumpar etc.

 

För mer information, kontakta:

Jonas Lindgren
Tel. +46 70 684 00 01
jonas.lindgren@kompauto.com

Offertkorg
sv_SE
Rulla till toppen