Gula och svarta industrirör med ventiler, installerade ovanför ett blankt golv i ett mekaniskt rum.

Massflödesmätare och Massflödesregulatorer

Massflödesmätare och massflödesregulatorer är avgörande för att mäta och reglera flödet av gas eller vätska inom olika industrier. Dessa instrument för massflöde spelar en viktig roll för att säkerställa exakt och tillförlitlig mätning, och effektiv reglering av flöden.

Massflödesmätare och regulatorer finns i en mängd olika utföranden och storlekar, och de kan vara avsedda för användning i olika typer av processer. Det finns massflödesmätare och regulatorer för både små och stora flöden.

Några av de vanligaste typerna av massflödesmätare är differentialtryck massflödesmätare, tesmiska och Coriolis massflödesmätare.

 

Nyckelpunkter:

 • Massflödesmätare och massflödesregulatorer används för att mäta och reglera flödet av gaser och vätskor.
 • De mäter och reglerar med mycket stor noggrannhet.
 • Mätresultaten normaliseras till att visa volymflöde vid bestämd temperatur och tryck eller som vikt per tidsenhet.
 • Det finns olika tillverkare och modeller tillgängliga, som Alicat och SUTO iTEC, Fox Instruments eller Heinrichs.

Massflödesmätare Alicat Coda

Massflödesmätare Alicat coda
Massflödesmätare Alicat coda

Alicat Coda är en coriolismätare/regulator. Denna massflödesmätare erbjuder pålitlig och exakt mätning av flödet av gas eller vätska inom olika applikationer.
Med sin avancerade teknologi och användarvänliga gränssnitt ger Alicat Coda enkel och effektiv mätning och övervakning av flödet.

Den här massflödesmätaren är perfekt för användning inom industrier som kräver snabba och tillförlitliga mätningar. Dess snabba leveranstid gör det möjligt för företag att snabbt installera och använda mätaren för att övervaka och kontrollera flödet av gaser eller vätskor.

 

Mätområde 40 g/timmen till 300 kg/timmen
Noggrannhet ± 0.2% avläsning eller 0.05% i full skala
Drifttemperatur -35°C till 70°C

 

Massflödesregulator Alicat MC

Massflödesregulator Alicat MC
Massflödesregulator Alicat MC

Alicat MC är en massflödesregulator som ger effektiv och stabil reglering för flödet av gas eller vätska. Denna högpresterande regulator är en tillförlitlig lösning för att kontrollera flödet och upprätthålla precision inom olika applikationer inom industri och forskning.

Med Alicat MC kan du säkerställa exakt och konsekvent reglering av flödet. Den avancerade teknologin gör det möjligt att hantera olika medier, inklusive gaser och vätskor, och ge snabb och noggrann mätning och kontroll.

En av de främsta fördelarna med Alicat MC är dess användarvänlighet och flexibilitet. Den är utrustad med en intuitiv användargränssnitt som gör att du enkelt kan ställa in och justera flödet efter dina behov. Dessutom erbjuder den en snabb reaktionstid och en hög precision.

Användningsområden för Alicat MC

Alicat MC massflödesregulator används inom olika industrier och forskningsområden där exakt reglering av flödet är av största vikt. Några exempel på applikationer inkluderar:

 • Processkontroll och automation
 • Laboratorie- och forskningsapplikationer
 • Gas- och kemikaliehantering
 • Medicinsk utrustning och analytiska instrument
Gasblandning alicat massflödesregulatorer
Gasblandning med Alicat massflödesregulatorer

Genom att använda massflödesregulator Alicat MC kan du säkerställa pålitlig och konsekvent reglering av flödet för att optimera produktivitet, kvalitet och precision inom dina processer och applikationer.

Mätområde 0-0,5 ml/min till 0-5 000 l/min
Noggrannhet ±(0,8% av läsning + 0,2% av mätområde)
Respons ≤10 ms
Anslutningstyp Gängad eller fläns

Utforska fördelarna och möjligheterna med Alicat MC för att säkerställa effektiv och stabil reglering av flödet av gas eller vätska inom dina applikationer. Oavsett om du behöver hantera små eller stora flöden, så kommer Alicat MC att ge den precision och tillförlitlighet som krävs för att optimera dina processer.

Trådlös anslutning med Alicat Connect app

Alicat connect app
Alicat connect app

Den kostnadsfria mobilappen Alicat Connect gör det möjligt att kontrollera och styra Alicat-enheter direkt från din mobiltelefon eller surfplatta. Alicat Connect bygger på samma mångsidighet och anpassningsmöjligheter som datorprogramvaran FlowVision 2.0, men utan behovet av några kablar.

Alicat Connect-appen är kompatibel med alla Alicat-enheter som har Bluetooth funktion inklusive FP-25 kalibratorsatser, bärbara massflödesmätare, bärbara vätskemätare, bärbara tryckgivare och massflödesregulatorer.

SUTO iTEC S401 Massflödesmätare

Massflödesmätare SUTO iTEC S401
Massflödesmätare SUTO iTEC S401

SUTO iTEC S401 är en termisk massflödesmätare som används för att noggrant mäta flödet av tryckluft och gaser inom olika industrier. Denna avancerade mätare erbjuder pålitlig och exakt mätning för att säkerställa effektiv drift och kontroll av flödet.

Mätaren har flera användningsområden inom industrin, såsom kontroll av flödet i luftkompressorer, tryckluftssystem
och gasbrännare.

Mätaren är ett oumbärligt verktyg inom flödeskontroll och är mycket nyttig för företag som använder tryckluft eller gaser i sina verksamheter. Exakt mätning av flödet är mycket viktigt för att säkerställa driftseffektivitet och för att förhindra skador på utrustning eller personskada.

Denna mätaren är mycket enkel att installera och använda. SUTO iTEC S401 levereras komplett med massflödessensor, kalibreringscertifikat och anslutningskablar.

Mätaren har en bakgrunds belyst LCD-display som visar aktuellt mätvärde, inställningar och felmeddelanden. SUTO iTEC S401 är en pålitlig och exakt mätare som ger noggrann information för att säkerställa effektiv drift och kontroll av flödet.

En av de framstående egenskaperna är dess användarvänlighet. Mätaren är lätt att installera och konfigurera, vilket sparar tid och minimerar driftstopp. Den har också ett intuitiv användargränssnitt som gör det enkelt att övervaka och justera flödes parametrar.

Funktioner och fördelar med SUTO iTEC S401:

 • Precision och tillförlitlighet för noggrann mätning av flöde
 • Användarvänlig installation och konfiguration
 • Inbyggd LCD-skärm för enkel övervakning av mätningar
 • Konfigurerbar för olika gaser och tryck intervall
 • Anpassningsbar efter specifika industri krav”SUTO iTEC S401 erbjuder avancerad mätning och kontroll av flöde för att möta industriella behov och säkerställa effektiv drift.

SUTO iTEC S401 en pålitlig och effektiv massflödesmätare för mätning av flödet av tryckluft och gaser. Dess användarvänlighet och avancerade funktioner gör den till en idealisk lösning för olika applikationer inom olika industrier.

Funktioner Fördelar
Precision och tillförlitlighet Noggrann mätning och pålitlig prestanda
Användarvänlig installation Tidsbesparing och minimering av driftstopp
Inbyggd LCD-skärm Enkel övervakning av mätningar
Konfigurerbar Anpassningsbar för olika gaser och tryck intervall
Specifika industri krav Anpassningsbar för olika industri krav

SUTO iTEC S421 Massflödesmätare

Massflödesmätare SUTO iTEC S421
Massflödesmätare SUTO iTEC S421

SUTO iTEC S421 är en massflödesmätare som möjliggör noggrann mätning av massflöde och förbrukning av gaser inom olika industrier. Denna avancerade mätare erbjuder en pålitlig lösning för att övervaka och reglera flödet av gaser i olika processer. Genom att använda den senaste teknologin inom massflödesmätning kan SUTO iTEC S421 säkerställa exakt mätning och tillförlitlig prestanda.

En av de mest framstående funktionerna hos SUTO iTEC S421 är dess användarvänlighet. Mätaren är utrustad med en intuitiv användargränssnitt som gör det enkelt att installera, konfigurera och använda. Dessutom erbjuder den enkel integration med befintliga system och kan anpassas efter specifika behov.

Produktöversikt

Egenskaper Fördelar
Precis mätning av massflöde Ger exakt data för analys och reglering
Snabb respons och hög mätnoggrannhet Möjliggör snabb reaktion vid förändringar i flöden
Anpassningsbarhet och flexibilitet Kan anpassas för olika applikationer och krav

SUTO iTEC S421 är idealisk för användning inom industriella processer där noggrann mätning och reglering av gasflöden är avgörande. Den kan tillämpas inom områden som tryckluftssystem, gasdistribution, förbrukningsmätning och mycket mer.

Genom att investera i en SUTO iTEC S421 kan företag förbättra effektiviteten och säkerheten i sina processer. Denna avancerade teknik möjliggör övervakning och reglering av flödet på ett effektivt sätt, vilket leder till ökad produktivitet och minskade driftstopp. Oavsett vilken industri du befinner dig i, kan massflödesmätare Suto iTEC s421 vara ett värdefullt verktyg för att optimera dina processer.

SUTO iTEC S415 Massflödesmätare

Massflödesmätare SUTO iTEC S415
Massflödesmätare SUTO iTEC S415

SUTO iTEC S415 är en massflödesmätare som erbjuder tillförlitlig mätning av gasflöde inom olika industriella processer. Denna avancerade mätare är utformad för att möta de höga kraven inom flödesmätning och övervakning.

En av de främsta fördelarna med SUTO iTEC S415 är dess noggrannhet och tillförlitliga prestanda. Mätaren har hög precision och kan mäta gasflöden med stor noggrannhet, vilket är avgörande för att säkerställa korrekt dosering och övervakning av gaser inom olika industrier.

Utöver sin precision erbjuder SUTO iTEC S415 också enkel installation och användning. Mätaren har en intuitiv användargränssnitt och kan enkelt anpassas efter specifika applikationer och krav. Dess robusta konstruktion och pålitliga drift garanterar långvarig och tillförlitlig användning i krävande industrier.

Funktioner Fördelar
Hög noggrannhet Säkerställer exakt mätning av gasflöden
Användarvänligt gränssnitt Enkel installation och konfiguration
Robust konstruktion Långvarig och pålitlig drift

Massflödesmätare SUTO iTEC S415 spelar en viktig roll inom industriella processer genom att erbjuda tillförlitlig mätning och övervakning av gasflöde. Dessa avancerade mätare garanterar korrekt dosering och reglering av gaser inom olika industrier, vilket bidrar till effektivitet och kvalitet i produktionen.

SUTO iTEC S418 Massflödesmätare

Massflödesmätare SUTO iTEC S418
Massflödesmätare SUTO iTEC S418

SUTO iTEC S418 är en massflödesmätare som möjliggör precision och tillförlitlighet vid mätning av gasflöde och förbrukning inom olika industriella tillämpningar. Denna avancerade mätare har blivit en pålitlig lösning för att övervaka flödet av gaser och tryckluft i många branscher.

Enheten och dess funktioner

SUTO iTEC S418 har utformats med noggrannhet och användarvänlighet i åtanke. Den har en högupplöst display och intuitiva kontroller som gör det enkelt att ställa in och justera mät parametrar. Genom att kombinera avancerad teknik med robust konstruktion erbjuder denna mätare överlägsen prestanda och tillförlitlighet.

Användningsområden och fördelar

SUTO iTEC S418 massflödesmätaren har en mängd olika tillämpningar inom olika industrier. Den kan användas för att mäta och övervaka flödet av gaser och tryckluft inom processer som kräver noggrann reglering och övervakning. Dessutom kan den användas för att mäta förbrukningen av gaser och optimera energieffektivitet i anläggningar.

En av fördelarna med SUTO iTEC S418 är dess tillförlitlighet och precision. Den ger exakta mätningar och möjliggör snabb återkoppling för att säkerställa optimal drift och prestanda för industriella processer. Dessutom erbjuder mätaren hög korrosions beständighet och robusthet, vilket gör den lämplig för krävande miljöer och långvarig användning.

Sammanfattningsvis är SUTO iTEC S418 en avancerad massflödesmätare som är idealisk för att mäta och reglera gasflöde och förbrukning inom olika industrier. Dess användarvänlighet, tillförlitlighet och höga prestanda gör den till ett pålitligt val för att övervaka och optimera industriella processer.

Funktioner Tillämpningar Fördelar
Noggrann mätning Gasflöde och förbrukning Tillförlitlig prestanda
Inbyggd temperatur- och trycksensor Processövervakning Hög korrosionsbeständighet
Anslutningsmöjligheter för fjärrstyrning och datainsamling Energieffektivitetsoptimering Användarvänlig och enkel att justera

Trådlös anslutning med S4C-FS App

App för trådlös anslutning Suto s4c fs
App för trådlös anslutning Suto s4c fs

Den kostnadsfria S4C-FS appen erbjuder en unik trådlös anslutning till varje SUTO-flödesmätare för onlineavläsningar och konfiguration. Speciellt under installation och igångsättning kan alla inställningar göras med en smartphone, vilket eliminerar behovet av att ha en dator och gränssnitt på plats. Detta sparar betydande tid och är det enklaste sättet att få tillförlitliga avläsningar från sensorerna. Varje sensor är som standard skyddad. För att göra ändringar på flödesmätaren måste en QR-kod först skannas.

Termisk Massflödesmätare för vätskor och gaser

Termiska massflödesmätare är en pålitlig metod för att mäta och övervaka massflödet av både vätskor och gaser inom olika industrier. Dessa mätare använder sig av en termisk sensorteknik för att mäta flödeshastigheten och kan användas för att säkerställa noggrannhet och tillförlitlighet i flödesmätningen.

En termisk massflödesmätare består av en värmeelement och en temperatursensor. När en vätska eller gas strömmar genom mätaren, kyls värmeelementet ner proportional till flödets hastighet. Genom att mäta temperaturförändringen kan mätaren beräkna massflödet av mediet. Denna teknik är särskilt användbar för applikationer där snabba och exakta mätningar av massflödet krävs.

Fördelarna med att använda termiska massflödesmätare inkluderar en snabb respons, en bred mätområde och en hög noggrannhet. Dessutom är de enkla att installera. De används inom olika industrier, inklusive livsmedels- och dryckesindustrin, kemisk industri, läkemedelsindustri, och miljöövervakning.

Fördelar med termisk massflödesmätare Exempel på användningsområden
Snabb respons

Vid mätningar där snabbhet är avgörande

Bred mätområde

Vid mätning av flöden med varierande hastighet

Hög noggrannhet

Vid krävande mätningar där exakt resultat är viktigt

Enkel installation och användning

I olika industrier och applikationer

Livsmedels- och dryckesindustrin

Vid mätning av flödet av ingredienser och råvaror

Kemisk industri

Vid övervakning av kemiska processer

Läkemedelsindustrin

Vid mätning av dosering och flöde av läkemedel

Miljöövervakning

Vid övervakning av utsläpp och luftkvalitet

Massflödesregulatorer för noggrann flödesreglering

Massflödesregulatorer är oumbärliga verktyg för att uppnå noggrann och effektiv flödesreglering av gaser och vätskor inom olika industriella processer. Dessa reglerare spelar en viktig roll i att säkerställa att flödet av ämnen är stabilt och kontrollerat, vilket är avgörande för att uppnå optimal produktivitet och kvalitet i produktionen.

De fungerar genom att kontinuerligt övervaka och justera flödet av gas eller vätska i en process. Genom att reglera flödet kan man uppnå önskad hastighet, tryck och volym i systemet. Detta är särskilt viktigt inom branscher där exakta flödesparametrar är avgörande, såsom livsmedels- och läkemedelsindustrin.

För att effektivt reglera flödet av ämnen använder massflödes regulatorer olika teknologier och sensorer för att mäta och övervaka flödet i realtid. Dessa sensorer kan detektera förändringar i flödeshastighet och automatiskt justera ventilens öppning för att upprätthålla det önskade flödet. Detta möjliggör en precision och snabbhet i flödesreglering som är avgörande för att undvika över- eller undertryck i systemet.

Fördelar med massflödesregulatorer:

 • Exakt och tillförlitlig flödesreglering för optimal produktivitet och kvalitet.
 • Självkalibrerande och kontinuerlig övervakning för att säkerställa stabilt flöde.
 • Sparar tid och resurser genom automatiserad flödesreglering.
 • Användarvänliga gränssnitt och enkla installationsprocesser.

Dagens massflödesregulatorer är designade för att vara mångsidiga och anpassningsbara till olika industriella behov. Oavsett om det handlar om att reglera flödet av gaser eller vätskor, finns det lösningar som kan möta kraven inom olika applikationer och industriella processer.

Modell Applikationer Fördelar
Alicat Coda Processindustrier, laboratorier Snabb leveranstid, tillförlitlig mätning
SUTO iTEC S401 Tryckluftssystem, gasmätning Exakt mätning, övervakning av flödesparametrar
SUTO iTEC S421 Gasförbrukningsmätning Precis mätning av förbrukning, övervakning av flödet
SUTO iTEC S415 Process- och industriell gasmätning Mätning och övervakning i olika processförhållanden
SUTO iTEC S418 Gaser, tryckluft Noggrann mätning och övervakning av flöde och förbrukning

Massflödesregulatorerna spelar en avgörande roll för att uppnå noggrann och effektiv flödesreglering. De bidrar till att säkerställa optimal produktivitet och kvalitet inom olika industriella processer. Genom att använda avancerade sensorer och teknologier kan dessa reglerare mäta och övervaka flödet i realtid, vilket möjliggör snabba och exakta justeringar för att upprätthålla önskad hastighet, tryck och volym.

Sammanfattning av vikten av massflödesmätare och massflödesregulatorer för noggrann och tillförlitlig mätning och reglering av flöde inom olika industrier

Massflödesmätare och massflödesregulatorer spelar en avgörande roll för att säkerställa exakt och tillförlitlig mätning och reglering av flöde inom olika industrier. Dessa komponenter är viktiga för att övervaka och kontrollera flödet av gaser eller vätskor, vilket är avgörande för att upprätthålla effektivitet och produktivitet i olika processer.

Massflödesmätare är komponenter som är användbara för att mäta flödet av gas eller vätska inom en process. Dessa komponenter är mycket noggranna och ger tillförlitliga mätvärden. Massflödesmätare är i allmänhet anpassningsbara för olika applikationer och kan mäta flöden inom ett brett spektrum av industrier. SUTO iTEC S401 är en av de mest populära modellerna av massflödesmätare på marknaden. Detta beror på att den är mycket noggrann och har en lång livslängd. SUTO iTEC S418 är också en populär modell av massflödesmätare. Detta beror på att den har en mycket hög noggrannhetsgrad och är mycket enkel att installera.

Massflödesregulatorer är en viktig komponent vid avläsning av vätskor och avläsning av gaser. Dessa komponenter är speciellt designade för att upprätthålla effektiviteten och produktiviteten i olika processer. Massflödesövervakning med regulatorer kan också användas för att minska eller eliminera flödesvariationer inom en process.

Ett av företagen som tillverkar massflödesmätare är Alicat, vars produkter, såsom massflödesmätaren Alicat Coda, erbjuder snabb leveranstid och tillförlitlig mätning. Dessa mätare är utformade för att vara pålitliga och effektiva verktyg för att mäta flöde inom olika applikationer.

Andra företag, som SUTO iTEC, erbjuder också mätteknik lösningar för tryckluftsystem och gaser. Deras produkter för att mäta massflöde, såsom SUTO iTEC S401, S421, S415 och S418, gör det möjligt att noggrant mäta flöde och förbrukning av gaser och tryckluft. Dessa mätare används i olika industrier för att övervaka viktiga parametrar, såsom flöde, förbrukning, daggpunkt, oljedimma och partiklar i tryckluftssystem.

Med hjälp av massflödesmätare och massflödesregulatorer kan industrier säkerställa en effektiv och pålitlig precisionsmätning och reglering av flöde. Detta är avgörande för att upprätthålla produktionskvalitet, spara energi och optimera processer. Genom att investera i högkvalitativa massflödesmätare och massflödesregulatorer kan företag uppnå noggranna och tillförlitliga resultat inom sitt flödesmätningsbehov och effektivisera sin verksamhet.

FAQ

Vad är en massflödesmätare?

En massflödesmätare är en apparat som används för att mäta flödet av gas eller vätska genom att direkt mäta massan istället för volymen.

Vilken är leveranstiden för Alicat massflödesmätare?

Kompauto erbjuder snabb leveranstid på Alicat massflödesmätare, vilket gör det möjligt att få tillgång till pålitliga mätningar på kort tid.

Vilka parametrar kan mätas med SUTO iTEC mättekniklösningar?

SUTO iTEC mättekniklösningar kan mäta och övervaka parametrar som flöde, förbrukning, daggpunkt, oljedimma och partiklar i tryckluftssystem och gaser.

Vilka industrier använder massflödesmätare och massflödesregulatorer?

Massflödesmätare och massflödesregulatorer används inom olika industrier för att övervaka och kontrollera flödet av gaser eller vätskor, inklusive kemisk industri, livsmedelsindustri, läkemedelsindustri och energiproduktion.

Hur kan massflödesregulatorer användas för att reglera flöde?

Massflödesregulatorer används för att noggrant reglera flödet av gaser eller vätskor genom att justera mängden media som släpps igenom.

Källor

Fler nyheter

Flera xlr-ljudgränssnitt och kablar på ett metallställ, märkta med "zaucat" på kroppen.

Teknisk säljare till Kompauto

Vi skall nu utöka vårt säljteam i Sverige med en Teknisk säljare som ska skapa affärer i Skåne och Danmark. Tjänsten kommer

Offertkorg
sv_SE
Rulla till toppen