Två alicat vetenskapliga massflödesmätare visas på en reflekterande yta, med digitala avläsningar och batteripaket.

Alicat Scientific legger til PROFINET industriell kommunikasjonsprotokoll til sine flow- og trykkinstrumenter

Alicat Scientific, Tucson, Arizona, meddelar att de har adderat PROFINET till sitt utbud av industriella protokoll för Alicat massflödesregulatorer, tryckregulatorer, och tryckgivare. Genom PLC:er kan industriella processer styras och samla in data i realtid från Alicatenheter med industriella protokoll.

En del av det snabbväxande industriella Ethernetbaserade spektrumet av kommunikationsprotokoll är PROFINET nu kanske det mest använda industriella protokollet i världen. Automationsingenjörer och integratörer som implementerar PROFINET kan nu dra nytta av Alicatinstrumentens multivariabla mätvärden och extremt snabba svarstider och höga upplösning. Med Alicats effektiva mätegenskaper kan applikationer som kommunicerar genom PROFINET reducera antalet enheter vilket innebär mindre investeringskostnad och färre underhållspunkter. Vätske- och gasprocesser med krav på hög precision och lågt tryckfall kommer att kunna dra nytta av Alicats instrumentserie ”Whisper” med regulatorer och mätare för flöde och tryck.

Alicat-instrumenter med PROFINET er sertifisert i henhold til PROFI-standarden.

Med tillägget av PROFINET-protokoll tillgängliggörs Alicatinstrument till de flesta ledande industriella kommunikationsstandarderna. Sammantaget är våra kommunikationsalternativ kompatibla med nästan två tredjedelar av Europas och världens industriella nätverk. Runt om i världen gör labb och fabriker processer snabbare, smartare och säkrare genom att använda Alicats industriella instrumentering. Genom vi nu adderat PROFINET hjälper vi många fler kunder att dra nytta av våra multivariabla mät- och reglerenheter.

Ferdi Faas, daglig leder i Alicat Europe sier:
Automatiseringsingeniører, systemintegratorer og fabrikker som bruker industrielle protokoller med Alicat strømnings- og trykkinstrumenter, gjør det i en rekke bruksområder, som for eksempel hydrogenelektrisk kraftproduksjon, spinning av optiske glassfibre for telekommunikasjon, testing av rakettdeler for lekkasjer, varmeovner for keramikk og utvikle/produsere legemidler gjennom biokjemisk prosessering.

Flere nyheter

Gula och svarta industrirör med ventiler, installerade ovanför ett blankt golv i ett mekaniskt rum.

Massestrømsmålere og massestrømsregulatorer

Massestrømmålere og massestrømskontrollere er avgjørende for å måle og regulere strømmen av gass eller væske i ulike bransjer. Disse massestrømsinstrumentene

Offertkorg
nb_NO
Skroll til toppen